fredag 7. januar 2011

Godt nytt år!


Et riktig godt nytt år til alle sammen!
Ja, så er vi igang igjen med nye sprell og frisk aktivitet i det nye året her oppe på Løvåsen.
Først litt om romjula. Første dag i romjula var det såpass få unger som hadde meldt sin ankomst, at vi bestemte oss for å ta en tur i Grottebadet. Mona og Arnt tok med seg ungene, og hadde et supert besøk i bassenget 3 timer til ende.
Herlig!
Tirsdag ble det skitur opp i marka. Ungene var knallflinke til å gå, til tross for ganske så mange kuldegrader. Vi kom oss godt opp i marka, og kosa oss skikkelig. Onsdag var det tid for eskperimenter innenfor fysikk. Det var skikkelig stilig, og MASSE KLISJ OG GRIS!
Kjempeivrige både liten og stor.
Torsdag var planen en tur i skogen, men leken på området tok overhand. Det ble trakke-hus og masse herlig lek i deilig snø. Inne kosa vi oss med taco til lunsj.

Så til det nye året!
Uka starta skikkelig bikkjekaldt - gradestokken viste heilt ned mot 19 minusgrader på tirsdag. Vi har vært litt forsiktige med uteaktiviteten ved slike temperaturer, og lot det være valgfritt mht inne- eller uteaktivitet. Mange har valgt å gå innendørs, mens noen barskinger har ønsket å være ute endel. Det ble korte økter utendørs, for ikke å friste skjebnen helsemessig sett.
Mandag var siste full-dag på ei stund. Med all den deilige snøen, så ble det en herlig dag ute. Ski, aking og snølek. Full gass, og tydelig at mange synes det er deilig å være tilbake igjen på Løvåsen.
Tirsdag var det skolestart. Etter sikkert mange sene kvelder, så var vi brutalt tilbake igjen til hverdagen. Tidlig opp på morningen, og full gass hele dagen. Og kaldt! Nesten alle tilbragte dagen innendørs, med frilek, kortspill, ludo, tegning, lekser og kanonball. Den harde kjerne ønsket seg ei økt i hoppbakken, og det var friskt! Temperaturen har normalisert seg litt resten av uka. Da har vi igjen kunne trekke ut alle sammen, og tatt i bruk ski og akebrett for alvor. Utfordringa i skilekebakken har vært lys nok når mørket kommer krypende. Lysløypa slås ikke på før kl 16:30. Det har vi nå løst ved å anskaffe skjøteledninger og arbeidslamper, så nå er nærmest hele skilekebakken opplyst hele SFO-tida. Kjempebra!
Onsdag hadde vi en skikkelig artig opplevelse når vi gikk av bussen ved kraftstasjonen i Kilbotn. 25 meter fra busslomma sto en svær elg-okse og kikka på oss, mens den spiste av krattet.
Dette synes vi var kjempeartig å få oppleve på så nært hold! Ungene ville ikke gå videre opp til Løvåsen før elgen tok på tur videre inn i skogen.
Torsdag inntok vi lunsjen i grillbua. Ferdigsmurte brødskiver med variert godt pålegg gikk unna i en fei, før vi inntok skilekebakken og hadde sesongens beste dag hittil der. Fredagen ble lik torsdagen - med andre ord heilt fantastisk! Vi har kosa oss skikkelig, og ser bare frem til fortsettelsen.
Fantastisk å seg bakken full av ivrige, blide og glade unger, som koser seg skikkelig i et nydelig vinterlandskap. Kan man få det bedre??!! I skrivende stund ankommer endelig løypemaskinen vår idrettsanlegget igjen, etter reparasjonsarbeid av bremsesystemet på et verksted i Bardu. Det lover veldig bra for nypreparerte løyper fra og med neste uke. Herlig!
Etter ei fantastisk flott uke her oppe på Løvåsen, tar vi fortjent helg.
Vi ønsker dere alle ei flott vinterhelg, og så sees vi igjen på mandag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar