fredag 17. desember 2010

Julegrøt, nissemarsj og julebord!


Dagene raser avgårde, også her oppe på Løvåsen. Det er tydelig at det er høyt tempo hele dagen hos de fleste.
Denne uka har vi valgt å ha fokus på mye kos kombinert med frilek.
Vi starta uka med leiting etter julenissen for 2. og 3. klassingene. Jaggu fant ikke de også brev fra nissen, plasser under ei parafinlampe midt på myra ved skistadion.
Da har vi 2 sikre og klare indikasjoner på at nissen er i området i år også.
Kjempebra!
1. klassingene starta uka med akekonkurranse på tid, og det gikk rimelig raskt unna i bakkan der. Fartsrekordene falt unna for unna!
Tirsdag var det tid for julegrøt. Ei diger panne grøt blei kokt, bordene dekket og alt klart til ei skikkelig koselig grøtstund her på Løvåsen. Og bare for å ha det sagt - all grøten blei spist!
Onsdag slo det om værmessig - masse sterk vind og høljeregn!
Den planlagte eventyrstunda utendørs rundt bålet, blei flytta innendørs.
Vi rigga oss til i salen med madrasser, pledd og levende lys - vi slo av alle elektriske lys. Alle ungene satt tålmodige rundt på gulvet og lyttet til eventyr.
Vi hadde det kjempekoselig alle mann, og vi voksne fikk plutselig noen av de små krypende opp på fanget underveis i eventyrstunda.
Skikkelig koselig!
Torsdag avvikla vi nissemarsj i regi av Norges Friidrettsforbund.
Ungene ble satt av bussen nede i krysset ved den gamle riksveien i Kilbotn. Der venta vi med bil som tok alle sekkene til ungene med opp til Løåsen.
Marsjen starta ved krysset, og gikk opp til Løvåsen. Noen valgte å ta det som den reneste trimturen, og løp opp. Andre valgte å ta det som en kosetur, og brukte akkurat den tida de ønska.
Da alle var vel fremme på Løvåsen, avslutta vi marsjen som seg hør og bør med høytidelig premieutdeling. Det vanket medalje til alle sammen, i en høytidelig seremoni. Kjempeartig!
Siste dagen denne uka var det klart for årets julebord. Det blei laget skikkelig middagsmat i store gryter, bordene dekket og alt klappet og klart til innrykk av gjester. På turen opp fra bussen, oppdaga vi et lys inne i granskogen ved parkeringsplassen. Dette fant vi ut at vi måtte undersøke, og jaggu fant vi ikke julehilsen fra Kilbotn-nissen til alle mann. Jippi, da var desserten til julebordet sikra!!! Vi kosa oss skikkelig på julebordet, og vi kunne alle sammen lykkelig og fortjent ta helg!
Ei riktig god helg til dere alle sammen, og vel møtt igjen på mandag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar