fredag 10. desember 2010

Bake- og juleverksted-ukaDenne uka har vært den stor bake- og juleverksted-uka her oppe på Løvåsen.
En fantastisk iver og stor kreativitet blant ungene har resultert i mange flotte pepperkaker, samt andre spennende kreasjoner som vi ikke kan snakke mere om nå...!
Helt i starten av uka kosa vi oss ute, med aking og lommelykter.
Tirsdag var det bake-dag for 2. og 3. klassingene, mens 1. klassingene gikk på tur i skogen. I skumringen forlot de området her ved Kilkamhuset, og ut i skogen bar det avsted. Turen bar oppover utmarksveien, og plutselig ble vi oppmerksomme på et lys øverst i bakken. Vi peila oss inn på lyset, og da vi nærma oss så vi at det var ei parafinlampe som stod der. Da vi kom heilt frem, fant vi et brev ved siden av lampa.
Brevet var fra julenissen, og han skrev at han så gjerne ville treffe oss for å høre hva vi ønske oss til jul. Han hadde det imidlertid så travelt med å komme sæ til Sørvika på juleverkstedet for å lage ferdig de siste gavan, så han ba oss tenke skikkelig hardt på ønskan våre. Da ville han få vite hva vi ønske oss. Videre ba han oss ta en tur rundt i skiløypa på leiting etter smånisse-spor.
En kjempeartig og veldig spennende opplevelse for alle sammen!
Innendørs denne dagen ble det kjevlet ut masse pepperkake-deig, og trykket ut pepperkaker i alle varianter og fasonger.
Så får vi bare håpe at bakeren ikke tok feil på oppskrifta, slik at det havna 1 kg pepper i deigen....
Onsdag og torsdag laga vi mange helt utrolig flotte ting på juleverksted, men som sagt kan vi ikke snakke meire om det i tilfelle noen av disse havner under juletreet hjemme i stua.
Fredagen avslutta vi uka med bake-dag for 1. klassingene. Mere deig blei rulla ut, og kakeformene var flittig i bruk i dag også. Noen figurer ble også formet på frihand. Supert! Heldigvis har vi en stor steikovn her på Kilkamhuset, slik at vi får stekt 2 brett kaker samtidig.
2. og 3. klassingene avlutta uka utendørs med frilek, og en rundtur i skogen med lommelykt på sporjakt.
Vi kjenner nå for alvor at julestemningen har kommet til Løvåsen, og har koset oss kjempemasse denne uka.
Ha ei fortreffelig advents-helg alle sammen, og vel møtt igjen på mandag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar