fredag 19. november 2010

LITT KALDT OG SÅ LITT VARMT....


Midten av november er nå passert, og vi nærmer oss adventstid og jul med stormskritt.
Denne uka fikk en ganske så hårete start. Høy luftfuktighet i kombinasjon med kuldegrader, gjorde at alt utendørs her oppe ble hårete. Milliarder av snøkrystaller sprang ut av gjerdestolper, gelender, benker, gjerdetnetting, netting på fotballmålene osv.
Utrolig stilig, og et veldig fasinerende syn for liten og stor!
Vi har hatt masse aking og skigåing også denne uka, til tross for at det ikke er mere snø her oppe enn det må være. Flere av ungene har også syntes det har vært artig å lage ulike snøfigurer. Pyramider fra de helt små til nærmest gigantiske popper opp på området. Kjempearig!
Et oppdrag fra idrettslaget dukka opp for oss. Vi er utfordra på å telle alle lyspunktene i lysløypa. Dette har vi kommet godt igang med - vi tar litt hver dag - og regner med å fullføre denne "jobben" tidlig i neste uka. Kilkam skal bytte ut lysarmaturene til nye og mere enerig- og miljøvennlige lys, derfor denne "jobben".
Det blir mørkere for hver dag som går nå, og vi kan endelig ta i bruk lommelykter og bevege oss ut i skog og mark iført disse.
I denne vintertid blir det vanskeligere for småfuglene å finne mat. Vi gir dem ei hjelpende hånd, og henger opp fuglebrett og -hus fylt med mat rundt på området. Kanskje de blir så fortrolige etterhvert at vi kan få studere dem på nært hold....
Menyen denne uka har vært variert og fin, med både suppe, brødmat, vafler, pizza mm.
Aktiviteten gir tydelig god matlyst, og det synes vi er kjempefint.
Nå på slutten av uka har det blitt mildere, og vi ser plussgrader på gradestokken.
Allikevel er det ennå vinterføre, og vi avslutter uka med frilek og litt vandring i skogen utafor idrettsplassen.
Ha ei riktig god november-helg alle sammen, og vel møtt igjen på mandag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar