mandag 4. oktober 2010

Ei deeeilig høstferie uke!!

Vi startet uken med mandag der vi brukte hele området til lek, det var strikkhopping, fotballspilling og ikke minst lek i skogen. Kjempegøy. Spiste ostesmørbrød til lunsj.

Tirsdag var det ridning for de yngste barna, vi hadde god tid og fikk mulighet til å ri to ganger. Vi øvde på å styre litt selv, samt å starte og stoppe hestene. vi fikk også lov til å lufte kaninene. I begynnelsen var det lite fart på dem, men etterhvert ble det fart og kjempegøy. Vi avsluttet med å hoppe i høyet og leke i "sauefjøset". Løvåsen hadde leid buss fra skolen 1245 slik at vi skulle komme oss fort avgårde til friidrettsbanen i Kanebogen. Først gikk turen opp hit for å slippe av de som skulle hit, før vi snudde og dro til Kanebogen. Godt med egen buss som frakter oss dit vi vil.. :) På friidrettsbanen ble vi møtt av Anne Kristiansen fra Hind. Der hadde vi lengdehopp, høydehopp, hekkeløp og til slutt lagde Anne ei fantastisk morsom hekkestafettløype. Dette ble det store denne dage!! Utrolig gøy at Anne tok seg tid og gav oss en proffesjonell innføring i friidrett. Det var forøvrig svært spent stemning for de som skulle overnatte - tiden kunne ikke gå fort nok! Egen rapport fra herlig overnatting kommer...

Onsdag var det endelig høstferie og vi skulle ha god tid med barna! Alle gledet vi oss stort til spikkesertifikat og aktivitetsløype. Tredjeklassingene som hadde overnattet var trøtte etter ei spennende natt og fikk velge hva de ville være med på. De som er ny på Løvåsen i år fikk mulighet til å ta knivsertifikat. I strålende høstsol satte vi oss i lyngen og hadde teoretisk del, hva er det som er viktig å tenke på når man holder på med kniv, hvor kan man holde på med kniv osv. Alle barna var ivrige og vi brukte hele formiddagen til å kose oss med dette. Nå er barna vel forberedt til den spennende indianermåneden vi nå går inn i.. Etter ei kjempegod tomatsuppe var vi klar for aktivitetsløype. Den var både morsom og spennende. Vi møtte heksa Åse og grusomme motorhenry fra Kanebogen. Skumle greier..

Torsdag hadde vi hele formiddagen på Løvåsen og brukte området til fotballspilling og prosjekt i skogen. Inne i skogen er det nå blitt ei huske, gulv, benker og mye annet spennende. De styrer 100% hele opplegget selv og har det utrolig morsomt. Ingen voksne har adgang!! Etter deilige grove vafler kom bussen og hentet oss. Turen gikk til Newtonrommet. Der ble vi møtt av Annette og Anne-Berit som viste oss rundt. De viste oss en kjempekul skorpion robot! Den var programert slik at når man holdt for øynene stakk den med halen sin. Den skapte vill begeistring!! Også der ble vi delt i to grupper, ene gruppen satte seg ved et bord. Der fikk vi lage perledyr som ble "magiske" når de kom ut i lyset. Gøy!! Den andre gruppe fikk lov til å lage strøm med magneter, vi prøvde å blåse en ballong opp inne i ei flaske. Hva skjedde da? Til slutt fikk vi leke med en magisk deig, når vi jobbet med deigen kunne vi forme den, men i det vi sluttet ble det bare "suppe".. Utrolig gøy å være på Newton rommet, og vi er utrolig takknemlig for at vi fikk lov til å komme!

Fredag var det den store turdagen. Klokken ti var det 20 barn som stod klar til å gå på tur. Målet var å gå så langt vi orket og å kooose oss i det nydelige høstværet. Vi gikk, hadde leker og tøys og tull. Vi fant skjegg som hang på trærne og vi filosoferte over troll og andre skumle ting som sikkert er i en skog.. ;) Vi fant en perfekt leirplass der vi satte oss ned. Vi spikket grillpinner, lagde bål og grillet pølser. Vi plukket blåbær og hadde det bare fint. Etter ei stund bestemte seks barn, ei bestemor, ei lillesøster, Arnt og Nina seg for at de skulle gå helt opp på toppen. Det ble en nydelig tur med gode opplevelser. Vel på toppen skrev alle seg inn med eget navn og vi nøyt utsikten. Fikk melding fra Tone som satt nede om at vi var obsertvert. Gøy!
Hele turen ned løp vi, morsomt med fart!! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar