mandag 20. september 2010

Uke 37 2010


Vi startet mandag friskt med å leke i det deilige været, første klassingene kastet seg over "stiv heks" før de pluttselig oppdaget at skogen var full av tyttebær, vi plukket og smakte. Noen syntes det smakte godt mens andre syntes det var fryktelig surt. Andre og tredje klassingene brukte hele området til å leke på, en liten gjeng har laget ei liten "hytte" mellom noen grantrær. Der jobbes det hardt for at det skal bli trivelig. "Ta land" leken ble introdusert i dag, flere grupper rundt på plassen som konsentrerte lekte og koste seg.

Tirsdag var det endelig tid for andre og tredje klassingenes tur til friidrettsbanen i Kanebogen. Allerede på bussen var stemningen så god at taket holdt på å løfte seg. Dette har barna gledet seg til og forventningene ble innfridd. De hadde kulestøt, lengdehopp, spydkasting med ordentlig spyd og høydehopp. Flere av barna utviste store prestasjoner, og alle var ivrige på å få prøvd alt. Barna ble overasket over hvor tung kulen egentlig var og de kastet kjempelangt. Da tiden var inne for å dra tilbake var det landesorg, vi gleder oss til å dra tilbake!!
For førsteklassingene var det igjen gøy på rideskolen. Denne gangen fikk de lov å trave litt og latteren satt løst. En etter en kom latteren etter hvert som farten økte - kjempegøy! Vi hoppet litt i høyet og koste litt med smådyrene før vi fant ut at vi hadde tid til mer ridning. Randi salte igjen opp og alle fikk ri en gang til, kjempegøy!

Onsdag var vi igjen samlet hele gjengen på løvåsen, da skulle vi feire MIKAELs bursdag, han hadde bestilt vafler!! Store mengder vafler forsvant i et jafs og vi bare koste oss. Barna fikk bruke hele området og vi fikk en reprise fra mandag - tydelig at "ta land", hyttebygging og sandkasseleking er stor stas.

Torsdag var det fotballskole og ridning som stod på agendaen. På fotballskolen til førsteklassingene øvde vi på å holde ballen i beina. Det gjorde vi med å føre ballen gjennom kjegler. Spennende for dem. Avsluttet med kamp, der ser vi at barna har en begynnende forståelse for plassering og det å spille ball til hverandre. Andre- og tredjeklassingene hadde igjen trening med Karsten Pedersen. Der hadde de fokus på bevegelse og spill i ledige rom.
På rideskolen fikk de øve seg på å føre hesten selv, samt å fortsette på å starte og stoppe. De hadde også litt trav. Etter ridningen ble det tid til litt hopping i høyet før de tok kaninene i bånd og luftet dem. Gøy!

Fredag avsluttet vi rolig, hadde strålende sol og grillet pølser og hamburger. Fortsatte leken med hytten, i sandkassen, i nettet og på plassen med "ta land". En fin fredag som gikk så altfor fort..

Det har vært ei flott uke, med sol og klar luft. Det er godt å være ute og kjenne på at vi sakte men sikkert går mot høst og vinter. Skogen gulner og vi koooser oss!! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar