fredag 10. september 2010

Sol, sommer, fotball og lek :)


Det er vel ingen tvil om at sommeren endelig er kommet, vi har hatt ei uke der vi har storkost oss i sol og varme. Mandag hadde første klassingene en flott dag ved grillhytta, der koste vi oss med mat og lekte stiv heks til vi var svett. Vi leker i en liten skog, der kan man gjemme seg samtidig som det er et avgrenset område slik at det er overkommelig å få tatt alle. Vi har også funnet et tre som vi klatrer i, der sitter varslerne og redder de andre fra heksa! Andre og tredje klassingene koste seg med hele det området for seg selv der de sparket fotball, lekte i trehytta og i sandkassen.

Tirsdag var det friidrett og fotball. Andre og tredje klasse begynte med friidrett der de kastet spyd, løp 60 meter, hoppet lengde og kastet ball. Etter friidretten bar det til fotballbanen for å spille fotballkamp. Første klassingene hadde begynt med fotball, de delte seg selv inn i lag og så var det å spille.. Vi har øvd endel på å spille ball til hverandre, og i dag fungerte det ganske bra. De sendte ball og ropte og skrek. Det var kjempegod stemning og vi koste oss. Så var det tid for at førsteklassingene skulle få prøve seg på friidrett. Flere lurte på hva dette innebar, dermed begynte vi med å gå gjennom aktivitetene først. Det skapte begeistring og ikke minst konkurranseinnstinkt. Alle syntes det var gøy og ville gjerne være med neste gang.

Onsdag fikk vi lavvuen ferdig med gulv, dette bidro til at de aller fleste var innom for å leke litt inni den. Koselig å gå sitte inni uten sko og bare leke, leke, leke.. Ellers var det mye fotball og sisten av ulike slag.

Torsdag var dagen for fotballskole. Vi fikk besøk av Karsten Pedersen, og dèt var stas det. Ungene stod rette i ryggen og var med på den minste ting han sa. De trente teknikk og avsluttet med fotballkamp. Da han var dratt var det som at flere av barna gikk i taket og kunne ikke fort nok få fortalt hva de hadde vært med på, tydelig at de satt pris på opplegget. :) Første klassingene hadde også fotballskole der de hadde ballsisten, øvde på passninger og avsluttet med fotballkamp. Flere begynner allerede å bli utrolig gode, det er kjempegøy å se!

Fredag avsluttet vi i nydelig vær, vi gikk i t-skjorte og satt rolig rundt bålet og grillet pølse og hamburger. Det har faktisk ikke vært noe fotballspilling. Det må være rekord siden i sommer.. Det har vært mye lek i lavvuen, i klatrenettet, i sandkassen og i trehytten. Ellers har flere barn sittet i klynge og bare snakket og tøyset - godt å få roet ned litt.. Vi har også tatt farvel med Elise med å spise litt is. Hun skal begynne på Seljestad og slutter desverre hos oss. Alle ga vi henne en klem og vi kommer til å savne henne masse!!

Ha ei kjempefin helg alle sammen, nyt sommeren.. ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar