fredag 13. august 2010

Siste uken før skolestart er over!
Mandag hadde vi en dag med mye ballspill og utelek, vi ble kjent med området og utforsket.
Tirsdag var det mange nye barn, vi startet med å samle de nye til en felles start. Vi snakket om hvilke regler som gjelder på Løvåsen. Det er to regler og de er viktige: Man kan stort sett gjøre som man vil, bare man spør først, og man må alltid si fra hvor man går. Vi bestemte oss for å dele 1 klassingene i en gruppe og 2 og 3 klassingene i en gruppe. Dette fordi de største barna allerede er trygge og vet hva de kan gjøre. Første klassingene trenger litt tid til å bli kjent med området og oss, og vi trenger tid til å bli kjent med dem slik at vi kan gi dem det de trenger. Og vi må bare si, det virker som ei flott gruppe som er positive og engasjerte i det vi gjør. Det er mye fin lek, og allerede ser vi at vennskapsbånd blir knytt. Vi lagde hinderløype ute som i utgangspunktet var til førsteklassingene, men det var ikke lange stunden før hele gjengen deltok. Morsomt!!

Onsdag skulle de største på blåbærtur, noen få barn kom seg litt avgårde, men de var raskt tilbake da de oppdaget at det var ballspill i gjære.. Mye ballspill, fotball, kanonball, slåball og sisten. De minste gikk på tur til grillhytta og lagde ostesmørbrød. Vi ryddet skog bak grillhytten, dermed ble det et yndet sted for god lek.

Torsdag ble vi møtt av strålende sol og vi skyndte oss ut på tur med de minste, veien gikk til grillhytten og med i sekken hadde vi pølser med brød og vaniljesaus. Mens bålet ble laget gikk barna og de voksne på tur for å plukke blåbær. Vi grillet pølse og spiste blåbær med vaniljesaus til dessert. Hva er vel Egon når vi har Løvåsen restaurant?? :D Det smakte så godt at vi måtte gå en ekstra tur for å plukke mer. De elsdte var i nærområdet, de plukket bær til sin vaniljesaus og grillet pølse. Mye fin lek i og rundt lavvuen og nettet. Og selvsagt fotballspilling.. :)

Fredag avsluttet vi ei fantastisk uke med en flott tur, 1 klassingene med Solveig og Siri som gode forbilder gikk langt opp veien, fant et passende sted med myyye blåbær, småkryp og perfekt bålplass. Der stekte vi pannelapper med brunost og sukker på, nam, nam. Vi fortalte historier og vi fantaserte om hva de tusen steinene var til..
De største gikk til den gamle skytebanen, der spiste vi ostesmørbrød på bål. Vi hadde med båter som vi skulle kjøre på vannet med, og vi testet om det gikk å bruke en kopp til båt. Det gikk helt til den satte seg fast i røret.. Heldigvis fikk Arnt den løs. Også blant de største barna var det populært med historier. Tone fortalte historier om røvere som gjemte tyvergodset oppe i siden, om flyet som styrtet og mye, mye mer.. To utrolig flotte turer, ei god avslutning på enda ei uke.

Denne uken har vi bevisst valgt å prioritere å friluftsliv, det er godt å gå på tur når vi har hele dager å ta av, da får vi ro til å bruke tid og det er godt. De største barna har dessuten blitt utrolig gode til å ta gode bilder, interessen er på topp og de synes det er kjempegøy. Morsomt at det blir bra resultat!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar