fredag 11. desember 2009

Fjøsnisse i Kila og skognisse i Kilbotn....Da er nok ei innholdsrik og hektisk uke på hell. Denne uka har, som de andre ukene, vært ei knallbra uke! Høy aktivitet og stor variasjon. Det har vært en god del aking - opp og ned hit og dit i bakken fra porten og ned til sletta ved Kilkamhuset. Hundrevis av ganger til sammen - skikkelig artig! Tirsdag var det tid for gårdsbesøk hos Randi igjen. Vi fikk servert nydelig julegrøt ute i fjøsen. Midt i grøt-festen buldra og braka det i tak og vegg i fjøsen - Fjøsnissen var der! Han ville ikke vise seg frem for oss, men hadde lagt frem et brev og en sekk der han foreslo bytte av overraskelsene i sekken mot ei skål grøt. Vi var raske med å sette opp grøt i høystålet på låven, og mens vi fortsatte festen vår hadde jaggu nissen spist opp all grøten sin! Det blei tid til ridning, strigling av hestene samt kos med kaninene. Dagen blei fantastisk, og julestemninga kom på topp!
Onsdag ble en roligere dag fysisk til oss og være. Det var pepperkake-bakedag! Da kosa vi oss masse med baking inne på Kilkamhuset, og fikk skikkelig jule-lukt fra kakene i lokalene. Alle ungene var skikkelig ivrige - både på baking og smaking!
Torsdag benytta vi til forberedelse av hysj-hysj - kan ikke fortelle mere og det. Sånn er det med den saken!
Fredag gikk vi på tur i skogen, på leting etter skognissen i Kilbotn. Godt oppe i bakken fant vi spor etter han. Han hadde vært på tur til oss, men måtte snu for å nisse ei lykt nede i Kilbotn. Vi fant nisselua hans, en kaffekjele og grøtskjeen hans liggende på en stein sammen med et brev. Der stod det at han skulle komme tilbake i neste uka, når han hadde fått nissa ei lykt. Vi satte igjen ei lykt til han samt en boks pepperkaker, og så skal vi gå på ny tur til uka og se om vi finner han. Kjempespennende - ungene deltar ivrig med skrekkblandet fryd!
Nå nærmer jula seg med stormskritt - kun ei skoleuke igjen!
Vi gleder oss kjempemasse til ny uke, og ønsker alle sammen ei riktig god adventshelg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar